خواص عسل بصورت کلی
عسل چیست؟
قبل از صحبت در مورد خواص عسل اول باید بدانیم عسل چیست ؟ عسل از مهم ترین محصولات زنبور عسل است . به این صورت که مایعی است شیرین ، دارای ویسکوزیته (گرانروی) بالا که زنبور ها آن را از شهد گل ها و گیاهان به شیوه برون افکنی از حلق ، واکنش های آنزیمی و تبخیر آب تولید می کنند .
این حشرات کوچک عسل تولید شده را در ساختمانی مشبک شکل به نام کندو که از جنس موم است ، ذخیره می کنند.
عسل از کلونی زنبورهای وحشی یا زنبورهای پرورشی جمع آوری می شود ، که این فعالیت زنبورداری نام دارد (ما رو میگه )
شگفتی های عسل
دلیل طعم شیرین عسل وجود مونو ساکاریدها ، گلوکز و فروکتوز است که شیرینی نسبی آن تقریبا در حد ساکارز است .
میزان انرژی عسل حدود 325 کیلو کالری در هر 100گرم است.
به خاطر وجود موادی تخمیری در عسل ، باعث کمک به هضم غذا و تبادلات غذایی باعث شده است در میان غذاها بالاترین رتبه را ازآن خود کند .
عسل به علاوه بر ارزش تغذیه ای که قبلا گفته شد ، خواص دارویی زیادی هم دارد تا جایی که در ادیان مختلف به آن اشاره شده که سوره نحل (به معنای زنبور عسل) در قرآن کریم بیانگر این موضوع است .
بیشتر میکروب ها توان رشد در عسل را ندارند و به همین خاطر عسلی که مهر و موم شده باشد تا هزاران سال فاسد نمیشود .(به تازگی خمره ای پر از عسل از اهرام مصر کشف شد که تصدیق این موضوع است ) . از دیگر دلایل عدم فساد پذیری عسل ، داشتن اسیدیته خاص ، آب بسیار اندک و هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه ) است . که این ویژگی حمل و نگهداری و تجارت آن را آسان کرده است .
قبل از اینکه بشر به دانش کریستال سازی از شربت نیشکر و تهیه شکر دست یابد ، فقط عسل برای شیرین کنندگی توسط انسان استفاده میشد .
کودکان زیر دو سال به دلیل احتمال وجود سم بوتولینوم (همان سمی که در بوتاکس استفاده میشود) در عسل و خطرات آن ، از مصرف عسل منع شده اند .
ارزش غذایی عسل
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۱٬۲۷۲ کیلوژول (۳۰۴ کیلوکالری) |
کربوهیدرات | ۸۲٫۴ گرم |
قند | ۸۲٫۱۸ گرم |
فیبر خوراکی | ۰٫۲ گرم |
چربی | ندارد |
پروتئین | ۰٫۳ گرم |
ویتامینها | درصد ارزش روزانه |
(B۲) | ۳٪ ۰٫۰۳۸ میلیگرم |
نیاسین (B۳) | ۱٪ ۰٫۱۳۱ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید (B۵) | ۱٪ ۰٫۰۶۸ میلیگرم |
ویتامین ب۶ | ۲٪ ۰٫۰۲۴ میلیگرم |
فولیک (B۹) | ۱٪ ۲ میکروگرم |
ویتامین ث | ۱٪ ۰٫۵ میلیگرم |
مواد معدنی | مقدار درصد ارزش روزانه |
کلسیم | ۱٪ ۶ میلیگرم |
آهن | ۳٪ ۰٫۴۲ میلیگرم |
منیزیم | ۱٪ ۲ میلیگرم |
فسفر | ۱٪ ۴ میلیگرم |
پتاسیم | ۱٪ ۵۲ میلیگرم |
سدیم | ۰٪ ۴ میلیگرم |
روی | ۲٪ ۰٫۲۲ میلیگرم |
دیگر اجزاء | مقدار |
آب | ۱۷٫۱۰ گرم |
خواص عسل طبیعی برای زنان
تا اینجا دانستیم عسل یک معجون حاوی مواد معدنی ، انواع قند ها ، انواع ویتامین ها و مقادیر زیادی اسید آمینه است که باعث تغذیه سالم ما می شود .
به علاوه منبعی مهم برای تامین آنتی اکسیدان ها و مواد اسیدی آنتی باکتری و میکروب می باشد .
زود هضم بودن و جذب آسان آن توسط بدن سبب شده است تا در ضعف های شدید و نقاهت بانوان ،نوش دارویی باشد برای تقویت بدن و کاهش درد واضطراب زنان .
به سبب داشتن عادت های ماهیانه بانوان ، سیستم دفاعی بدنشان نسبت به بدن مردان بدلیل از دست دادن موادی حیاتی ضعیف تر است . گرده گل خاصیت ضد آلرژیک دارد و در نوع خود بهترین آنتی بادی برای بدن است و همانند واکسن ، ضعف بدن در مقابل عوامل بیماری زای بیرونی را جبران میکند .
خواص عسل طبیعی برای مردان
عسل بدلیل داشتن ارزش غذایی بالا ، برای جبران انرژی از دست رفته بعد از یک روز کاری طاقت فرسا گزینه مناسبی است.
عسل جدای از اینکه باعث تقویت بدن میشود ، با کمک به جذب کلسیم توسط بدن باعث تقویت حافظه نیز می شود .
برای بهره مند شدن از این خاصیت می توان روزانه یک قاشق عسل را در آب ولرم حل کرده و میل نمود .
عسل برای همه کس در همه شرایط قابل استفاده است به جز نوزادان زیر دو سال .
همانطور که قبلا به آن اشاره شد معده نوزادان توان هضم سم بوتولیسم را نداشته و خدای ناکرده دچار مشکل نشوند
درمان با عسل
در صورت مصرف عسل طبیعی می توان بعنوان داروی سرما خوردگی ، رفع حالت های آلرژیک ، رفع بیماری های معده من جمله رفلاکس و زخم معده ، و به عنوان مرهم و مسکن در سوختگی ها وزخم ها ، تقویت قوای جنسی ، رفع مشکل بی خوابی و جلوگیری از سرطان بهره مند شد .
پیشینه عسل
زنبور های یک کلنی هنگام مواجهه با عامل بیرونی درون کندو مثل موش و… اگر نتوانند آنرا از کندو فراری داده و به بیرون ببرند ، با نیش آن را کشته و با استفاده از بره موم آن را می پوشانند تا مانع فساد و گسترش آلودگی در کندو شوند . مصریان باستان از این ویژگی برای مومیایی اجساد الهام گرفته بودند .
مصریان باستان در حدود 2200 الی 2600 سال قبل از میلاد مسیح آشنا به عسل بوده و 900 فرآورده آن را تولید و مصرف میکردند . آمده است که مصریان باستان آگاه به خواص عسل از جمله خاصیت دارویی آن بودند و با ترکیب جو ، گندم و عسل ماده ای تولید و به جای الکل استفاده می کردند .
یونانیان باستان نیز با عقیده بر اینکه خدایان با مصرف غذای بهشتی فنا ناپذیر و ابدی گشته اند و باور داشتند عسل یکی از این غذاهای مهم بهشتی است ، از مصرف کنندگان عسل بودند .
ابو علی سینا دانشمند و افتخار بزرگ ما ایرانی ها در کتاب قانون خود در حدود 1000سال پیش نسخه های فراوانی بر پایه عسل و موم تجویز کرده است
مضرات عسل !!!
همچون دیگر مواد غذایی ، در مصرف عسل نیز باید جانب اعتدال را رعایت کرد . از مهم ترین مضرات عسل این است که افراط در مصرف باعث بالا رفتن قند خون و ایجاد شدن حالت های آلرژیک (مثل کهیر و… ) به موجب آنتی بادی های بالا اشاره کرد .
به دلیل اهمیت موضوع مجددا باید یاد آور شد که مصرف عسل برای خردسالان زیر دو سال ممنوع می باشد . چرا که معده آن ها توان هضم سم بوتولیسم را نداشته و منجر به مسمومیت در بدن آن ها می شود .
در صورت مصرف دارو های کلیوی و معده ، ممکن است بخاطر آنتی اکسیدان ها ، اسید، ویتامین زیاد ، قندها و مواد معدنی عسل ، باعث تداخل دارویی شود . پس در مصرف آن دقت کنید .
ولی در کل خواص عسل طبیعی بیشتر از مضرات عسل است .
عسل مرگ آور!!!
تمامی صحبت هایمان در مورد خواص عسل فقط زمانی شامل حال شما می شود که از عسل طبیعی و ارگانیک استفاده کنید . چرا که مصرف عسل تقلبی هیچ خاصیتی نداشته و صدمات جبران ناپذیری مثل ابتلا به دیابت و… را می تواند به همراه داشته باشد .
شما میتوانید با خیال راحت و مطمئن از فروشگاه زنبورستان کندوکده ، به صورت تضمینی اقدام به خرید انواع عسل طبیعی ، وحشی ،کوهی ، دارویی و… نمایید .